10 Şubat 2015 Salı

Pazar Etkinlikleri Vol.1 - Efe ile Bulut Osman Bey'e Karşı


Sezen Aksu çocuklar için bir hikaye yazmış, bu hikayeyi de çocuklar için tiyatro olarak hayata geçirmişler ve ortaya "Efe ile Bulut Osman Bey'e Karşı" adlı çocuk oyunu çıkmış. Biz de dedik ki, Meriç'i tiyatroya götürelim bakalım tepkisi ne olacak? Henüz 2,5 yaşında olduğundan nasıl bir tavrı olacak bilemedik. Neyseki sevdi ;)

Oyun Trump Towers'ta ve salonun bulunduğu kat tamamen çocuklara ait olunca deli deli oyuncaklar, çılgın oyunlar vardı katta.

Oyun öncesi Meriç'i durdurmak pek mümkün olmadı :) Ardından oyunuk izlemeye gittik. Şunu söyleyebilirim; oyun çocukları gerçekten eğlendiriyor. Konusu ise şöyle; Şirin bir mahallede yaşayan Efe'nin Bulut adında bir köpeği var. Efe mahalleliden sokak hayvanları için yemek topluyor, ama derici Osman Bey bu işten hiç hoşlanmıyor ve Bulut'tan ve mahallede barınmaya çalışan diğer hayvanlardan kurtulmanın bir yolunu arıyor. Arada tabi Sezen Aksu'nun şarkılarının coverları ile danslar, gösteriler çocukları çok eğlendiriyor.

Ayrıca; oyunu bence çocuklardan çok yetişkinler izlemeli. Günümüz çocukları artık hayvanlara karşı bizlerden daha merhametliler, asıl zulmü yaşatan bizlerin bilinçsizliği. (Yeri gelmişken, lütfen bu soğuk havalarda sokak hayvanlarına karşı da biraz düşünceli olalım. Bir kap su, biraz yemek yeterli olacaktır.)

Konumuza etkinliğimize dönecek olursak; malesef 8 Şubat 2015 oyunun son gösteri tarihiydi. Bir daha oynanır mı bilemiyorum fakat eğer tekrar oynanacak olursa muhakkak bir yolunu bulun ve gidin. Hem çocuklara hayvan sevgisini aşılamak, hem de bizleri durup düşünmek için dürten güzel bir oyun olmuş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beğenilerinizi ve eleştirilerinizi iletmek için lütfen yorum bırakmayı unutmayınız. Çünkü yorumlarınız benim için çok değerli.