2 Mart 2015 Pazartesi

Ahşap Boyarız da Cam Boyamaz Mıyız??

Boyarız boyarız. Hepsini yaparız evelallah.. Bu vazoya da ilk gözağrım dediğim ahşap boyama tepsimi yaparken başladım. Bundaki teknikler tepsideki kadar zor ve meşakkatli değil.


Hemen anlatayım. Şekil 1A'da görüldüğü üzre vazonun bitmiş hali var elimde sadece ama zaten ham hali malumunuz olduğu gibi dümdüz bu çiçeksepeti'nin klasik vazolarından yani öyle fotoğrafa falanda pek ihtiyacı yoktu kendisinin. 
Ne yaptık derseniz? 2 kat enamel boya ile boyadım önce pıtpıt saplı süngerle, içindeki morluğa gelince ahşap tepsinin zemini mordu hatırlarsanız, ordan arta kalan boyayı dedim şöyle üstten bir renk versin diye sonuna kadar değil ama üstten bakınca görünecek kadar boyadım sonra üstüne enamel boya ile 2 kat yaptım.
Neyse, boya kuruduktan sonra ilk peçete dekupaj denememi yaptım. İtiraf ediyorum bu iş resim transferinden daha zor!! Ay o ne öyle ya, orasından tutuyorsun yırtılıyor burasından tutuyorsun kırışıyor.. Her neysee.. acemilik bu ya, ben okuduklarımla bu işe koyulduğumdan yanlış aklımda kalmış olacakki, dekupajı yaptıktan hemen sonra kurumasını beklemden 1 kat daha tutkal geçtim peçetenin üstünden. İşlem yanlış ama bir zarar oldu mu diye sorarsanız, olmadı. Belki şanstan zarar gelmedi bilemiyorum, o yüzden siz doğrusunu yapın ve peçete kuruyunca üstüne tekrar tutkal sürün!


Üstteki fotoğrafta da vazonun arkası, yani silindir bir vazonun sağı-solu, önü-arkası var mıdır bilmem ama bence arkası işte. Aynı tekniği burada da uyguladım, aynı peçetenin farklı desenlerini aldım farklılık olsun diye. Kuruduktan sonra şöyle bir baktım ki, pek boş geldi vazo gözüme. Önce şeffaf çatlatma denedim, tarifini veremiycem çünkü ben denedim ve beceremedim, çatlamadı vazo, olurda bir başka objede tutarsa o zaman paylaşırım. E çatlatma tutmayınca kenarlarına parmak yaldızla parmacıklarımla vur-kaç yaparak çerçeve yaptım. Son olarakta vazonun alt ve üst sınırına kesitğim şerit dantelleri peçete dekupaj tutkalı ile yapıştırdım. Onun da üstünden parmak yaldızla geçtim pıtpıt.. Üstüne de yarı-mat vernik.. Oldu da bitti.
İçime sindi mi? Eh işte..
Tepsimi sahibesine bugün teslim ettim ama vazoyu evde kendime saklayacağım, sevdiğim birine hediye edecek kadar mutlu etmedi çünkü beni.. Ama olsun ben yaptım neticede, konsolumun üstünde her daim yeri var :)

Yorum bırakmayı unutmayın lütfen :) 
Sevgiler..






2 yorum:

  1. Bence gayet güzel olmuş. :) Çiçekler, yaldızlar ne de olsa emek sonuçta. Daha içinize sinenleri yaparsınız. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) sizin beğenmiş olmanız ayrıca mutlu etti beni :)

      Sil

Beğenilerinizi ve eleştirilerinizi iletmek için lütfen yorum bırakmayı unutmayınız. Çünkü yorumlarınız benim için çok değerli.